fredag 28 juni 2013

Sommarens lilla sömnadsprojekt


Sy nya favoriter eller uppdatera gamla till dig själv och barnen



Enligt nätet så tycker vi det är absolut roligast att sy saker till hemmet, som gardiner, sittpuffar och lapptäcken. Heminredning följs helt logiskt av kläder som i sin tur toppas av barnklänningar i massor. Det finns inget annat plagg det finns hälften så mycket information om.


Klänning och instruktioner från begåvade Craftiness is not Optional
Onekligen är många av modellerna söta som socker och det är konstaterat både enklare och roligare att sy till barn än till sig själv. Enklare för att barn generellt har mer okomplicerade mått än vi och roligare för att barntyger är både mjuka och fina att se på. Sedan går det också mycket snabbare att sy kläder i miniformat.


Det är tur att det går snabbt för det största problemet med att sy till barn är annars att de växer som ogräs. Tar man för lång tid på sig finns det alltid en risk att de redan växt ur den storleken. Försök därför planera ditt projekt och sikta på en storlek större om du vet att det kan behövas.



Roligt återvinningsknep

Sy barnkläder av gamla örngott eller herrskjortor. Båda är oftast sydda i svala, naturliga material och är de välanvända kan de vara otroligt mjuka och gosiga.



Babyklänning sydd från ett fint örngott från Blue Eyed Freckle
Att pyssla med på stranden

Virkning och brodyr håller på att bli riktigt stort och det finns en massa roliga saker du kan göra oavsett om du är nybörjare eller proffs. Du kan till exempel virka en romantisk krage till en klänning eller blus eller brodera ett snyggt motiv på din gamla favorittröja så blir den som ny.



Brodera enkelt en dekorativ bård i tröjan. Instruktioner från Designs by Studio C.

5 enkla sätt att göra om en t-shirt

1. Brodera ett motiv för fri hand, efter en bild eller ett foto
2. Tryck med stämplar och textilfärg eller skriv ut bilder på transferpapper
3. Fransa upp ärmar och underkanten på tröjan som på 70-talet
4. Virka och knyt roliga mönster och flätningar på och av t-shirten
5. Batikfärga på klassiskt knytsätt eller det nya doppsättet ”dip dye”

"Dip dye" med blekmedel från Sartorially Cheap







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar