måndag 29 augusti 2011

"Cosy Minimalism" är trendtemat på höstens Formex

I veckan är det Formex, Nordens största mötesplats för inredningsdesign. Det ska bli spännande och se alla nyheter, träffa leverantörer och få en massa inspiration. Trendtemat denna gång är "Cosy Minimalism" som hämtar influenser från det enkla och det naturnära. Med fokus på en varm, bekväm och trivsam känsla. Det ska vara tidlösa material som råa, trärena ytor, läder, mocka, lin, ull och terrakotta - naturmaterial som håller i längden och som blir vackrare med åren. Färgerna går åt det mättade jordtonerna som kompletteras med röda nyanser, dels med ett antal piggare färger med inspiration från grönsakslandet. Metallskimrande koppar är säsongens intressantaste accent, allt enligt Formex katalogen.

Det ska bli spännande och se om denna trend även har slagit igenom på nyheterna för barnrummet. Vi återkommer med svaret nästa vecka.

Här kommer en liten försmak på "Cosy Minimalism", på produkter som utstrålar värme, bekvämlighet och inger en trivsam känsla i barnrummet och i jordnära toner med lite grönt och rött från grönsakslandet.

Visst utstrålar det värme, harmoni och balans som är säsongens ledord enligt Formex?

Mjuka chenillefilar från Klippan Yllefabrik, Bäddset Olga i ekologisk bomull, en gosig och mysig nalle samt ullmatta Elefant från Mairo. Mysigt och trivsamt!

Mjuka, härliga kuddar och en läcker matta passar bra till höstens mysstunder.
Mönstret Elefant på metervara och en varm och go ullmatta passar bra till barnrummet. Röda Moln förvaringsburkar piffar upp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar