torsdag 7 oktober 2010

FABRiKO ett nytt varumärke för barn och deras föräldrar

Vi har haft Lisa Eriksson som skapat en kollektion som heter FABRiKO på besök. Hon presenterade sin kollektion och tankarna bakom sin design.

När Lisa skapade kollektionen fanns tankarna i trånga storstadshem där barnen kanske har en hörna i föräldrarnas sovrum eller i någon annan del av hemmet. Hon vill skapa design för barn som är rolig och lekfull, men inte för gullig och "barnslig", med mönster och färger som är unisex och som smälter in i resten av hemmets inredning. Design för barn och deras föräldrar helt enkelt!

FABRiKOs första kollektion består av tapeten Industri och tre mönster för textil med namnen Blomma, Knappar och Fluga. Kollektionen innehåller påslakan för spjälsäng, kuddfodral, täcke, pyjamas och kimono. Tygerna trycks på ekobomull i Turkiet och tapeten Industri är tryckt på Sandbergs i Ulricehamn.

Vi tycker mycket om Lisas mönster som blir ett bra komplement till vårt befintliga mer färgstarka sortiment. Det är mönster som kommer kunna leva länge i inredningen utan att man tröttnar. Första intrycket är harmoniska mönster och färger men tittar man lite noggrannare så upptäcker man det lekfulla och det spännande som att det "gömmer" sig härliga detaljer som bildar denna lugna helhet. Dessutom är det fin kvalitet och av ekologisk bomull samt har fina sömnadsdetaljer som kantband, knappar och tofsar som förstärker helhetsintrycket. Sånt gillar vi!

Vi önskar Lisa lycka till med sin kollektion och väntar redan på första leveransen till oss!
Lisa Eriksson, kuddar på hög med mönstret Knappar och Blomma samt spjälsäng bäddat med bäddset Fluga och en kudde Knappar. Över sängen ser ni det fina barntäcket Blomma med härliga tofsar i orange.
Täcket Blomma som blir en fin lekfilt för de minsta barnen.
Detaljbild från mönstret Industri som finns på tapet och trycks hos Sandbergs i Ulricehamn. Under ser ni alla glödlampor som bildar det fina mönstret Blomma, som finns i blå och brun färgställning.

Detaljbilder från mönstret Knappar och Fluga. Alla bilder förutom på Lisa är från FABRiKO.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar