torsdag 31 maj 2012

Så gör du fina tavlor av tyg

Tjejerna på bloggen Babydjungel älskar att pyssla och delar gärna med sig hur man gör steg för steg. Nu har de gjort fina tavlor av en stuvbit av tyget Tiny pojkbus och färgstarka tavelramar från IKEA. Gå in på babydjungel så får ni en beskrivning steg för steg hur man gör. Tufft och snyggt tycker vi!

Lycka till!

Har ni gjort tygtavlor eller sytt något av våra tyger, så skicka gärna bilder till oss! Vi blir så glada när vi får se vad våra tyger blir och det är så inspirerande :-)

Bilder från Babydjungel

fredag 25 maj 2012

Tyg Spöket Laban och lilla Anna blir tygpåsar för böcker

Titta vilka fina bokpåsar Staffanstorps kommun sytt upp av vårt fina Spöket Laban tyg. Tack Maria Heimer, projektledare, Barn och utbildning, att du delar med dig av det fina resultatet.

Tygpåsarna användes till språkpåsar för modersmålsstöd i förskolan. Förskolor som har barn som talar annat modersmål än svenska kan låna en eller flera påsar. I varje påse finns tre titlar och varje titel finns dels på svenska, dels på barnets modersmål. Barnen får gärna låna språkpåsen med sig hem och läsa böckerna med mamma och pappa.
 

 

torsdag 24 maj 2012

Vårt tyg med stjärnor är äntligen på väg in!

Igår fick vi ett efterlängtat besked från Frank&Poppy. Tyg Blinka blå är nu nytryckt och äntligen på väg till vår butik  efter lång väntan. Nu blir många kunder glada som fått vänta på tyget.


Tyg Blinka med stjärnor från Frank&Poppy
100 % bomull, 150 cm bredd, pris 299 kr/m

måndag 21 maj 2012

En spjälsäng med fina barntextilier från Lundmyr och Klippan yllefabrik

Det bästa som finns är nöjda kunder :-) Idag fick vi följande mejl från en kund som inrett spjälsängen med barntextilier från oss.

Hej Barntyger,

Jag vill bara visa hur fint det blev med varorna jag köpte från er i vintras. Min dotter älskar figurerna på kudden och mobilen vill hon leka lite med varje kväll. Nu längtar jag efter att få inreda ett eget rum till "lillan", då lovar jag att beställa igen.

Kramar från en nöjd kund



Tyvärr har bäddset Cuties utgått från Lundmyr of Sweden men vi har många andra fina bäddset i butiken. Det svart/vita spjälskyddet har praktiska förvaringsfickor för nappar, pyjamas och annat smått och gott. I fickan sitter en liten kaninskallra, allt från Lundmyr. Den handfiltade mobilen är från Klippan yllefabrik och även filten Funnymals i bomullschenille kommer därifrån.

söndag 13 maj 2012

Fina lapptäcken till förmån för SOS-Barnbyar

Margareta Norberg som håller i SOS-Barnbyars stödgrupp Blekinge/Kristianopel har sytt upp barntäcken för små bebisar av stuvbitar från bland annat oss.

Nu har hon hela 20 söta barntäcken som säljs till förmån för SOS-Barnbyar. Ett bra tillfälle att köpa ett fint täcke och samtidigt bidra till SOS-Barnbyar.

Priset på täcken är 250 kr/styck + frakt. Tyget är 100% bomull och kan tvättas i 40 grader. Storlek ca 75x95 cm (kan variera lite.


Du hittar insamlingssidan på SOS-Barnbyar här




torsdag 10 maj 2012

Nu blir det mattips istället för inredningstips! Mumsiga soppor till goda pannkakor

Idag är det torsdag och det är ju soppans och pannkakans dag. Då passar vi på att tipsa om en blogg som heter Soppa och Pannkakor, där skriver Johanna om recept och tankar om helfabrikat, halvfabrikat och mumsiga soppor och pannkakor. Sidan rekommenderas varmt!


Bilder lånade från bloggen Soppa och Pannkakor, Foto: Johanna Tibell-Gartz

onsdag 9 maj 2012

Jersey tyg med lejon blir mjuka mössor och dregglisar

Vilken härlig bild! Kristina Gineman har sytt upp mössor och dregglisar av vårt mjuka jersey tyg med lejon som hon vann på vår facebooksida.Tack Kristina för att du delar med dig av din sömnad. Vi blir så glada när vi får bilder på vad våra kunder sytt. Hoppas det kan ge lite inspiration till alla som gillar att sy.



tisdag 1 maj 2012

Enfärgat linnetyg från Mairo är månadens tyg till specialpris

Månadens tyg till specialpris är våra fina tyger i hellinne från Mairo. De finns i flera härliga färger och passar i alla rum både till barn som vuxen. Perfekt tyg till att sy gardiner, kuddar, dukar med mera.

Under maj säljer vi det med 30% rabatt på ordinarie pris. Tyget kostar 115 kr/m (ordinarie pris 165 kr/m). Erbjudandet gäller maj månad ut med reservation för eventuell slutförsäljning.






Välkommen in i butiken för att läsa mer om våra enfärgade linnetyger.