fredag 28 januari 2011

Välkommen LEKA Sweden!

Leka Sweden har fina möbler och andra inredningsprodukter för barnrummet. De har bland annat den trojanska hästen som idag betraktas som ett klassiskt designföremål och säljs bland annat på Moderna Museet i Stockholm. Hästen introducerades redan 1962 och det är den trojanska hästen som är förebild. Yngve Eriksson som står för dagens design av hästen såg till att den fick rejäla hjul som låter hästen röra sig åt alla håll och den har runda, snälla former. Det är kul med praktiska produkter som både är förvaring och leksak och dessutom väldigt fin. En produkt som kan följa med genom livet...

Vi tycker att LEKA Swedens produkter kompletterar fint till vårt textila sortiment. Därför har vi valt att samarbeta med Leka Sweden. Det känns spännande att nu även kunna erbjuda hårda inredningsprodukter för barnrum.

Vi hälsar hästen och alla andra härliga, färgglada produkter välkomna till vår butik!

Trojanska hästen finns i vit, gul, grön, röd och svart


Lekbacken finns i 7 härliga färger

Trasmattan finns i fyra färger som på bilden
Fler produkter kommer att komma ut till butiken i efterhand. Titta gärna in på Leka Swedens hemsida för att läsa mer >

måndag 24 januari 2011

Årets färg 2011 är kaprifol!

PANTONE® lanserar årets färg för alla branscher mode, accessoarer, sport, kosmetik, inredning, grafik, design. En varm mättad färg, både nostalgisk och sportig, som tilltalar både män och kvinnor, säger Leatice Eiceman, executive director Pantone Color Institute®, USA. 


Bild från Pressrelease "Årets färg 2011" från ColourHouse AB

Leatrice Eiseman, förklarar varför man valt 18-2120 Honeysuckle/kaprifol till årets färg: ”I tider av stress behöver vi någonting som lyfter känslan. Kaprifol fångar och stimulerar oss, adrenalinet ökar – det är en perfekt kontrast till de blå tonerna. Kaprifol får sin drivkraft från sin starka koppling till moderfärgen röd, den mest fysiska och levande färgen i hela färgspektrat”.

Bild från Pressrelease "Årets färg 2011" från ColourHouse AB

söndag 23 januari 2011

Nya mönster av Mumintrollen är här!

Vi hälsar "nya" Mumintroll välkomna till vår butik. Nu har vi hela fem olika mönster på metervara med våra vänner från Finland.

Se vilka härliga detaljer det nya tyget "Saaristomuumi" har.



Vill du läsa mer om tyget, hittar du det här >


Det andra nya mönstret heter Suvimuumi och finns i två färgställningar, en blå och en röd/rosa. Härliga mönster för alla som gillar Mumintrollet och hans vänner i Mumindalen.



onsdag 19 januari 2011

Nytt barnmönster från Mairo med inspiration från vatten

Imorgon är det FORMEX och det ska bli spännande att se Mairos nyheter och framför allt deras nya barnmönster Mizu av Ann Wessblad.

I pressreleasen från Mairo kan man läsa att Mizu är ett enkelt och tidlöst mönster som passar barn i olika åldrar. Inspiration till Mizu fick Ann av vatten som droppar, vatten som duggar, vatten som forsar, vatten som hagel, vatten som is, vatten som regn, vatten som rinner, vatten som snö, vatten som porlar...


Bilder från Mairo
Mizu finns i färgkombinationerna blå och rosa. Bland produkterna finns metervara, oljeduk, panel metervara, bäddtextilier, pläd, lampskärm med mera.

Vi ser fram emot att få träffa Mairo i morgon och klämma och känna på alla nyheter!

tisdag 18 januari 2011

Fina tygvimplar sätter personlig prägel på barnrummet

Bloggen Bokhunger har gjort det igen! Sytt fina vimplar av våra tyger, denna gång i grön färgskala. Att inreda med vimplar är ett snabbt och enkelt sätt att förnya och sätta personlig prägel på barnrummet.


Bilder från Bokhunger

Vill du sy egna vimplar så hittar du Bokhungers mönster här. Det behövs inte mycket tyg för att sy vimplar. Ett tips är att köpa stuvbitar i färger som matchar rummets övriga inredning.

måndag 17 januari 2011

Fina tygtavlor av stuvbitar!

Se hur fint det kan bli med lite tyg, spännramar och en häftpistol. Barnmottagningen i Kiruna har piffat upp väggarna på mottagningen med tygtavlor av stuvbitar från vårt sortiment. Nu har barnen något fint att titta på medan de väntar. Och vi hoppas barnen blir lika glada som sjuksköterskorna på mottagningen :-)




Stuvbitar från Tyg Tiny Flickbus, Pojkbus och från Fem myror är fler än fyra elefanter samt Mumintrollen.


Tygtavlor är inte bara snyggt utan ger också en varm ombonad känsla samt att textilier är bra som ljuddämpare.

lördag 15 januari 2011

Sy egna bäddset av mjuka bomullstyger

Bokhunger, är en blogg som bloggar om livet som mamma, böcker, inredning, kläder, pyssel och allt annat. Här delar hon med sig av sina fina bäddset som hon sytt av vårt tyg Tiny Ruta till flickrummet. Bäddsetet matchar de söta tygvimplarna som hon tidigare har sytt och som vi bloggat om här. Jättefint tycker vi och tack Bokhunger för att du delar med dig av dina fina alster.

Vill du också sy egna sängkläder? Se Bokhungers beskrivning här >



Bilderna är från Bokhunger
Vill du också sy egna vimplar hittar du Bokhungers beskrivning här >

Lycka till!